Ohjeita tiedonsiirtoon

 

 

Laitteisto

Ohjelmiston lisäksi tarvitaan myös hyvä laitteisto, jotta tiedonsiirto toimii. Varsinkin RS-tiedonsiirto on melko häiriöherkkä, mutta sitä varten on olemassa hyviä ratkaisuja. Moxan Nport-mediamuuntimilla voidaan vetää lähiverkkokaapeli työstökoneelle, jolloin RS-
kaapelin pituus jää hyvin lyhyeksi. Mediamuuntimia saa myös langattomalla tekniikalla jolloin ei tarvita edes lähiverkkokaapelia.

Lähiverkkotekniikassa on erittäin korkea kapasiteetti sekä virheenkorjaus. Myös langaton lähiverkkotekniikka toimii hyvin RS-tiedonsiirrossa, sillä liikennemäärät jäävät hyvin pieniksi. RS-tiedon siirtonopeus on murto-osa lähiverkon nopeudesta.

Moxan laitteet on suunniteltu teollisiin tiloihin. Niissä on kova alumiinikuori sekä ne kestävät kosteutta ja kuumuutta. Käyttöjännitteen voi ottaa muuntajan avulla sähköverkosta, mutta voit myös ottaa jännitteen suoraan työstökoneesta. Laitteet hyväksyvät 12- 48 voltin jännitteen, joten koneelle ei tarvitse vetää erillistä sähköjohtoa. Laitteilla on 5-vuden takuu.

wportnportkaapeli

 


 

Suunnittelu ja asennus

Suunnittelemme koko järjestelmän asiakkaan tietojen perusteella. Otamme huomioon olemassaolevan rakenteen, talon verkot sekä työstökoneiden liitännät. Tässä muutama esimerkkikuva suunnitelmasta:

pverkko_iso    sverkko_iso

 

Ensimmäinen järjestelmä on melko pieni, mutta erikoinen. Siinä haluttiin säilyttää tiedostoja palvelimella, mutta rakentaa erillään oleva verkko tiedonsiirtoa varten. Kahdessa koneessa oli lähiverkko- ja yhdessä RS-liitäntä.

Toinen järjestelmä on perinteinen, missä tiedonsiirto-ohjelmisto sekä tiedostot ovat palvelimella. NC-koodi tehdään lähiverkossa olevilla tietokoneilla. Tiedonsiirtoa ohjataan työstökoneen ohjauksilla.

Myös asennus räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Jos asiakas voi itse kiinnittää laitteet sekä vetää kaapelit valmiiksi, tulee asennuskustannukset pienemmiksi, sillä meille jää vain ohjelmistojen asennus sekä konfigurointi. Järjestelmiä on myös toimitettu kokonaan asennettuina, jolloin asiakkaan ei ole tarvinnut tehdä mitään. Pienempiä järjestelmiä on toimitettu siten, että me olemme konfiguroineet laitteet valmiiksi ja opastaneet etäyhteydellä ohjelmiston asennuksen. Jälimmäisessä kustannukset jää huomattavasti pienemmiksi.

Järjestelmiä voidaan rakentaa yhdelle tai enintään tuhannelle työstökoneelle. Työstökoneiden tai tietokoneiden ei tarvitse olla samoissa tiloissa, eikä edes samassa maassa, kuten muutaman isomman yrityksen tapauksessa.

Tutustu valmistajan sivuihin.