Tukilaakerien käyttö Mill-Turn ympäristössä

Mastercam 2022 versio tukee tukilaakerien Mill-Turn käyttöä. Tukilaakereita voidaan asemoida tarkasti läpi työstöprosessin, lisätä kappaleen tuentatoimintoja sorvaukseen, jyrsintään ja kappaleenkäsittelyyn. Tukilaakerien käyttöön kuuluvat:

  • Uudet komponenttityypit, jotka voidaan luoda revolveriin kiinnitettäville tai erillisille tukilaakereille. Osakomponentteja varren ja männän tukilaakereille, jolloin voidaan luoda komponentteja modulaarisesti.
  • Laajat komponenttikirjastot, joilla organisoidaan tukilaakerit samoihin kirjastoihin, joita käyttävät työkaluasemat, istukat, leuat ja karaholkit. Näin yhdestä kirjastosta voi helposti valita kaikki koneen konfigurointiin tarvittavat komponentit.
  • Tarkoituksenmukaisilla operaatioilla voidaan tarkasti ohjelmoida kukin yksittäinen liike. Yksittäisiin tukilaakeritapahtumiin voidaan luoda synkronointeja.
  • Kappaleenkäsittelyn menetelmillä voidaan esiohjelmoida tukilaakerioperaatiosarjoja tai lisätä tukilaakerioperaatio jo luotuun kappaleen käsittelyyn.
  • Kaikki tukilaakerioperaatiot ja liikkeet—mukaan lukien varren ja männän varren liike—näkyvät simuloinnissa. Törmäystarkastelun rajat voidaan myös määritellä, muokata niitä, ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä kullekin tukilaakerioperaatiolle.

Tukilaakeri grafiikassa. Tukilaakeri grafiikassa.

Mill-Turn tukilaakerituki ulottuu huomattavasti pidemmälle kuin perinteisesti on ollut Mastercam Lathessa mahdollista. Kuitenkin jopa Lathe-käyttäjät vailla Mill-Turn lisenssiä voivat käyttää yksikanavaisia .machine tiedostoja ja käyttää Mill-Turn tukilaakerien ominaisuuksia.