Uusi moniakselinen yhdistelmärata

Uudella moniakselisella yhdistelmäradalla luodaan työstörata valitsemalla syötegeometrian useita osia ratakuvion luomiseksi. Sitten Mastercam valitsee näiden geometeriavalintojen pohjalta parhaat algoritmit radan luomiseksi. Esimerkissä käytetään ketjuja, jotka vaikuttavat työstökuvioon tai kahden pinnan välistä muodonmuutosta.

Tästä yksittäisestä työstöradasta avautuu pääsy kaikkiin pintapohjaisiin työstöratoihin (Muodonmuutos, Yhdensuuntainen, Käyrää pitkin ja Projisoi käyrä) ja myös geodeettisiin työstöratavalintoihin (Automaattinen, Ohjauskäyrä) yhdessä käyttöliittymässä.

Yhdistelmäradan ”Kärjen ohjauksen muoto” sivu.

Työstökuvioita voidaan lisätä tai vaihtaa, esimerkiksi yhdensuuntaisesta ketjukuviosta kahden pinnan väliseen muodonmuutokseen ilman, että työstöratadan luontia aloitettaisiin alusta. Valitse neljästä työstökuviosta (näkyvät alla): Automaattinen, käyrät, pinnat, suunta. Käyrä, pinta ja suunta ovat vastaavat kuin Yhdensuuntainen- tai Muodonmuutos-ratojen valinnat, kuten Yhdensuuntainen käyrän kanssa, Muodonmuutos käyrien välillä, Yhdensuuntainen pinnan kanssa, Muodonmuutos pintojen välillä tai Yhdensuuntainen suunnan kanssa.

Valittavat ”Kuvio” valinnat korostettuna valintaikkunassa.

Kun työstökuvio on valittu, se ilmestyy Kärjen ohjauksen muoto taulukkoon. Muotokuvioita voi taulukossa olla useita, kuten alla näkyy. Huomaa, että Tyyli sarake on alasvetovalikko, jossa on kuvion yhteydessä käytettäviä valintoja.

”Kärjen ohjauksen muoto” taulukko, jossa ”Tyyli” pudotusvalikko korostettuna.

Yhdistelmärata käyttää uutta geodeettista algoritmia silloin, kun Kärjen ohjauksen muoto on asetuksella Automaattinen tai kun Käyrät ja Pinnat ovat asetuksella Ohjauskäyrä. Geodeettinen määritellään lyhimmäksi suoraksi kahden käyrällä pinnalla olevan pisteen välillä. Mastercam geodeettiset algoritmit eliminoivat häiriöt, joita työstörataa sellaiselle pinnalle luotaessa voi syntyä.

Geodeettinen Automaattinen muotokuvio havaitsee valitun geometrian ulottuvuudet ja yrittää löytää geometrian rajakäyrät. Sen jälkeen perustuen valittuun Tyyliin, työstörata on joko yhdensuuntainen rajoihin tai muotoaan muuttava keskusmuodon ja rajakäyrien välillä.

Alla on muutamia esimerkkejä Yhdistelmäradasta.

Parametrit Syntyvä työstörata

Kärjen ohjauksen muoto asetuksella Automaattinen.

Tyyli asetuksella Työstön rajaus - Yhdensuuntainen.

Syntyvä työstörata.

Kärjen ohjauksen muoto asetuksella Automaattinen.

Tyyli asetuksella Keskiöpiste - Yhdensuuntainen.

Syntyvä työstörata.

Kärjen ohjauksen muoto asetuksella Automaattinen.

Tyyli asetuksella Keskiöpiste - Yhdensuuntainen.

Täytä reiät valittuna Työstettävät geometria - Lisäparametrit sivulla.

Syntyvä työstörata.

Yhdistelmärataa käytetään Mill Työstöradat välilehden Moniakselinen ryhmästä.

”Yhdistelmä” korostettuna ”Moniakselinen” ryhmässä.